Virnex logo
Kuva Virnex Groupin ja Oakhill Groupin johdosta

Lahtelainen IT-talo osti kovassa kasvussa olleen Oakhill Groupin 

”Tulevaisuuden liiketoiminta tehdään tekoälyn, digin, markkinoinnin ja kestävien valintojen ehdoilla

Lahdessa ja Espoon Keilaniemessä toimiva ohjelmistoyritys Virnex Group teki elokuun alussa yrityskaupat lahtelaisesta Oakhill Groupista. Kaupan mukana siirtyivät työntekijät ja liiketoiminnat kolmesta eri yrityksestä: kestävään markkinointiin erikoistuneesta Oakhill Oy:sta, vastuullisuusohjelmiin erikoistuneesta Think Furtherista ja verkkopalveluihin erikoistuneesta Tammi Digitalista. Uuden Virnex Groupin yhteenlaskettu liikevaihto on noin 12,5 miljoonaa euroa. Työntekijöitä on yli sata. 

”Virnexillä on ollut vahva kokonaisvaltainen osaaminen tekoälyä (AI) hyödyntävissä digitaalisissa ratkaisuissa, joilla tehostetaan liiketoimintaa, resurssien käyttöä, prosesseja ja kannattavuutta. Älykäs digitalisoituminen on kuitenkin vasta yksi kolmesta kovasta kärjestä, joiden ehdoilla tulevaisuuden liiketoimintaa kehitetään”, toteaa Virnex Groupin hallituksen operatiivinen puheenjohtaja Jarkko Multanen

”Liiketoiminnan siirryttyä verkkoon tarvitaan erityisesti vahvaa digitaalisen viestinnän ja kaupallistamisen osaamista. Ja näillä kahdella ei ole mitään merkitystä, ellei niillä edistetä kestävyyttä. Kaiken liiketoiminnan kytkeminen osaksi globaalin kriisin ratkaisua on liiketoiminnan elinehto”, hän jatkaa. 

Yrityskaupan myötä kaikki kolme löytyvät saman katon alta ja voivat tuottaa kilpailukykyä ja -etua sekä Virnexille että sen asiakkaille. Ensi vuodelle haetaan 20 prosentin kasvua. 

”It-alalla on kuultu alkuvuoden aikana monia huonoja uutisia. Olemme iloisia voidessamme kertoa jotain täysin päinvastaista: Me kasvamme, tarjoamme uusia työpaikkoja ja uskomme tulevaisuuteen sekä kykyymme tarjota asiakkaillemme ratkaisuja, joilla he voivat tehdä liiketoiminnastaan kestävää ja kannattavaa”, Multanen iloitsee.  

Ymmärrys Oakhill Groupin osaamisen arvosta osana Virnexin palvelutarjontaa syntyi onnistuneen asiakaskokemuksen pohjalta, kertoo Multanen. 

”Päivitimme strategiamme ja teimme brändi- sekä verkkosivu-uudistuksen Oakhill Groupin avulla viime talvena. Yhteistyö avasi silmämme kestävyyden kriittiselle merkitykselle tulevaisuuden liiketoiminnassa. Siitä se keskustelu sitten alkoi.”

Kovassa kasvussa olleille Oakhill Groupin yrityksille yhdistyminen Virnexiin tarkoittaa oman erityisosaamisen kytkeytymistä osaksi laajempaa kokonaisuutta.  

”Näen, että Virnexin tarjooma on ainutlaatuinen koko Suomen mittakaavassa. Meillä on sekä konkreettiset välineet liiketoiminnan älykkääseen digitalisoimiseen, asiantuntijuus sen vastuullisuuden kehittämiseen että osaaminen kilpailuedun rakentamiseen markkinoinnilla ja viestinnällä”, toteaa Tammi Digitalin toimitusjohtajan paikalta Virnex Groupin operatiiviseksi johtajaksi nimitetty  Manu Mesimäki. 

Osaamisen yhdistäminen tarjoaa mahdollisuuksia myös uudenlaisten tuotteiden ja palvelujen kehittämiseen. 

”Älykäs digitaalisuus ja kestävyyden optimointi kulkevat vahvasti käsi kädessä. Jatkossa voimme tarjota vastuullisuuskonsultoinnin lisäksi myös konkreettiset välineet esimerkiksi vastuullisuusraportoinnin pohjalle tarvittavan datan keräämiseen, prosessien tehostamiseen tai materiaalivirtojen seurantaan”, sanoo Think Furtherin perustajan ja toimitusjohtajan paikalta Virnex Groupin vastuullisuusjohtajaksi ja vastuullisuusliiketoimintayksikön johtajaksi nimitetty Joona Kallinen

Kun mukaan saadaan vielä markkinointi, viestintä ja digitaalinen näkyvyys, yrityksille voidaan tarjota kaikki kannattavan liiketoiminnan edellytykset yhtenä, osiaan tukevana kokonaisuutena. 

”Vastuullisuusvaatimukset ovat on keskeinen teema myös markkinoinnissa ja viestinnässä. Moni yritys on hämmentynyt sen edessä, mitä voi tai kannattaa sanoa. Kuitenkin vain viestimällä itsestään voi olla markkinoilla kiinnostava”, kertoo Oakhillin perustaja ja toimitusjohtaja Marika Mesimäki, joka toimii jatkossa Virnex Groupin markkinointijohtajana ja markkinointiliiketoimintayksikön johtajana. 

Virnex Group Oy on suomalaisomisteinen ohjelmistotalo, joka on perustettu neljä vuotta sitten. Se on kasvanut voimakkaasti viime vuodet sekä orgaanisesti että yritysostoin. Vuoden 2022 lopussa Virnex Groupiin fuusiointiin: Virnex Oy, Virnex Enterprise Software Oy ja Virnex Business Services Oy. Viime vuonna kasvua oli 20 % ja liikevaihto 8,9 miljoonaa. Virnex Groupin asiakkaita ovat muun muassa Kemppi, Kempower, Hartwall, Luhta, NCC, Kiinteistömaailma, Työllisyysrahasto, Volvo sekä kaikki Suomen suurimmat pankit ja teleoperaattorit.  

Oakhill Group on lahtelainen markkinointiviestinnän, vastuullisuuskonsultoinnin ja digitaalisen viestinnän asiantuntijatalo. Yritysten yhteenlaskettu liikevaihto oli viime vuonna 1,35 miljoonaa euroa.  

Uusi Virnex Group työllistää yli sata henkeä. Sen liikevaihto on tänä vuonna 12,5 miljoonaa euroa ja asiakkaita on 350. Yritys tavoittelee ensi vuonna 20 % kasvua. 

Virnex Group tarjoaa asiantuntijapalvelut ja ratkaisut älykkääseen digitalisoitumiseen, liiketoiminnan kestävään kehittämiseen ja tiedolla johtamiseen, digitaaliseen viestintään ja markkinointiin sekä vastuullisuusraportointiin.