Virnex Group logo

Laske IT-kehityskustannuksiasi jopa 74 % modernin Power Platformin avulla

Tiesitkö, että yritykselläsi voi olla tehokas automatisointityökalu jo hankittuna, mutta ei vielä käytössä? Microsoft 365 (M365) pilvipalveluihin kuuluva Power Automaten avulla voit automatisoida toistuvia tehtäviä niin M365 ja Dynamics kuin myös työpöytä- ja mobiiliympäristöissä. Mikäli olet jo M365 käyttäjä, sinulla on siis käytössäsi todella kovan luokan ohjelmistorobotti! Lue lisää, miten voit käyttää sitä apunasi.

Power Platform -alusta tarjoaa koodittoman kehityksen työkalut

Parhaan tehokkuuden saamiseksi työkalujen on oltava helppoja ja ei koodaamistaitoja vaativia, jotta mahdollisimman moni voi niistä hyötyä. Usein myös yrityksen tietosuojakäytännöt estävät koodipohjaisten koodin suorittamisen käyttöympäristössä turvallisuuden vuoksi. Power Platform -alusta tarjoaa koodittoman kehityksen työkalut meille kaikille, joten ole avoin kokeilemiselle. Toki me autamme sinua myös mielellämme alkuun laajemmissa liiketoiminnan automaatioissa.  

Microsoft on luonut valmiita malleja, jotka voit ottaa suoraan käyttöön.  Niiden avulla voit luoda esimerkiksi automatisoidun työnkulun pilveen, joka etsii sosiaalisesta mediasta kiinnostavia avainsanoja ja osuman kohdalla muistuttaa reagoimaan esimerkiksi kielteiseen julkisuuteen. Tämä esimerkki mahdollistaa yrityksen someosumien seuraamisen kenen tahansa toimesta ilman raskasta sisäistä hyväksyntäprosessia erilliselle työkalulle tai somen aktiivista seurantaa.  

Nainen istuu kahden näytön ääressä.

Työpöydällä suoritettavien tehtävien automatisointiin käytetään Power Automate Desktop -sovellusta. Mikäli käytät Windows 11 versiota, Power Automate Desktop löytyy valmiiksi asennettuna Microsoftin toimesta. Windows 10 käyttäjät voivat asentaa sovelluksen Microsoftin sivuilta ilmaiseksi.

Automatisointi perustuu paikalliseen tietokoneeseen asennettavaan sovellukseen sekä selainlaajennuksiin (Edge, Chrome, ja Firefox). Automaatioon voidaan liittää myös keinoäly, mutta tämä on lisämaksullinen palvelu. Lisäksi Power Automate mahdollistaa käyttäjästä riippumattoman automatisoinnin pilvessä. 

Monipuolisten ja alhaisenkoodin ratkaisujen runsaasta valikoimasta on hyvä muistaa, että kysymys ei ole itsearvoisesti paremmasta tavasta tehdä asioita, vaan erityisesti organisaation työntekijöiden voimaannuttamisesta tehokkailla työkaluilla.

Monimutkaisia asioita yksinkertaisesti ja ilmaiseksi rakentava järjestelmä on tietysti epärealistinen kuin ruotsalainen lintukoto.  Kun prosessi lakkaa olemasta yksinkertainen, kannattaa kysyä IT-kumppanin näkemystä ja kuvata myös ongelma, jota lähdetään ratkaisemaan. Soitto saattaa pelastaa pidempikestoiselta päänsäryltä.  

Power Automate mahdollistaa myös koodiperäisten liittimien rakentamisen eri järjestelmiin.   Tämän jälkeen käyttäjät pystyvät käyttämään liitintä omissa Power Automate -ratkaisuissaan. Tämä on myös keino säästää kustannuksia Microsoftin ”Premium” lisenssien korkeammasta hinnasta. Tällaisista liittimistä ei välttämättä seuraa lisää ylläpitokuluja ja ne varmistavat, että liiketoiminnan kannalta kriittinen logiikka on testattu ja keskitetysti ylläpidetty. 

Tämä liitin palauttaa käyttäjätietoa kustomoidusta sovellusrajapinnasta ja sitä voidaan hyödyntää jatkossa hyödyntää käyttäjien toimesta myös Azuren logiikkasovelluksissa ja muissa Power-alustan työnkuluissa.

Panosta organisaatiosi tärkeimpiin tehtäviin – automatisoi loput! 

Automaatiota käytetään usein myös rutiinitöiden automatisoinnin lisäksi osana laajempaa IT-kehityksen ratkaisua. Erilaiset prosessiketjut saattavat myös osoittautua haastaviksi, jolloin automaation toteutuksessa tarvitaan toimittajan apua. Esimerkiksi käyttäjä aloittaa prosessin verkkosivuilla olevan älykkään chattibotin kautta, joka ohjaa täydentämään soveltuvan lomakkeen, luokittelee vastaukset keinoälyn perusteella ja lähettää tiedot ulkoisiin järjestelmiin, kuten CRM:ään, sovellusrajapinnan kautta. Tällaiset automaatiot vaativat jo laajempaa toteutusta kuin vain oman koneen työpöydällä.   

Pohdittavia kysymyksiä monimutkaisten prosessien automatisointiin ovat ainakin konfiguroinnin vaatima hiiren naksuttelujen viemä ylimääräinen työaika, testauksen suunnittelu sekä toteuttaminen, turvallisen jatkokehityksen varmistaminen, valmiin ratkaisun tallentaminen versionhallintaan, mahdollisesti useasta itsenäisestä moduulista koostuvan ratkaisun dokumentoiminen, ylläpidon kustannukset ja oman työn arvo. Tämän kaltaisiin tarpeisiin kumppanin, kuten Virnex, työkalupakissa on monesti vaihtoehtoisia tai edullisempia vaihtoehtoja.  

Microsoft Power Platform laski kuluja 74 %

Forresterin selvityksen mukaan Microsoft Power Platform laski kuluja 74 % mahdollistamalla kehityksen oman yrityksen sisällä. Manuaalisen työn automatisointi säästi viikoittain 1,6 tuntia työntekijää kohden (The Total Economic Impact™ of PowerApps and Microsoft Flow, a commissioned study conducted by Forrester Consulting, June 2018).

Työntekijöiden oma-aloitteinen toiminnankehitys tarkoittaa yrityksellesi parhaimmillaan merkittävää kannattavuusnousua. Toisaalta yrityksen sisäiselle kehitykselle olisi hyvä miettiä pelisäännöt valmiiksi sekä kommunikoida ne selkeästi.  Tarvittaessa saat meiltä tähänkin sparrausapua.  

Jos tämä herätti mielenkiintoa automaation käyttämiseen yrityksessäsi, niin ota yhteyttä asiantuntijoihimme alla olevalla painikkeella! Tavoitteenamme on saada kaikista asiakkaidemme palveluista mahdollisimman tehokkaita. 

Kuva kahdesta henkilöstä.

Ota yhteyttä

Meidän asiantuntijamme toimivat oppaina uudessa digitaalisessa maailmassa ja tekevät siitä ymmärrettävän​Tarvitsit sitten yksittäistä konsulttia osaksi yrityksesi tiimiä tai kokonaisnäkemystä tiedolla johtamisesta, ota meihin yhteyttä!

Hannu Mikkola

Liiketoimintajohtaja digitalisoinnin välineet

+358 40 545 3055