Virnex Group logo

ICT-alan palveluyritys jatkaa kasvua

Virnex Group osti Cubescom Oy:n osakekannan

Kuva ihmisistä neuvottelupöydän äärellä

Lahtelainen Virnex Group Oy on ostanut Cubescom Oy:n koko osakekannan ruotsalaiselta Leftinger & Johansson AB:lta ja yrityksen toimitusjohtaja Tero Suomiselta. Cubescom on erikoistunut business-kriittisiin ERP- ja digitalisointiratkaisuihin. Yhtiön palveluksessa on 32 henkeä Lahdessa ja Helsingissä ja sen liikevaihto vuona 2020 oli noin 3.6M€. Virnex Groupin tavoitteena on kiihdyttää Cubescomin kasvua laajentamalla sen palvelutarjontaa yhdistämällä yritysten erilaista osaamista.

Cubescom Oy:n historia alkaa jo 1980 luvulta, mutta nykyisessä muodossaan yhtiö syntyi 2011 kun Leftinger & Johansson ja Tero Suominen ostivat ruotsalaiselta Iptor AB:lta sen Suomen liiketoiminnat. Yhtiöllä on vakaa asiakaskunta, ja monet yrityksen asiakkaat ovatkin jo tehneet Cubescomin kanssa yhteistyötä 1990-luvulta asti. Yhtiön suurimpana liiketoimintana on ERP-järjestelmien kehittäminen yritysten muuttuviin tarpeisiin. Cubescom tarjoaa asiakkailleen myös toimisto-ohjelmistojen konsultointia, koulutusta ja WEB-ratkaisujen kehitystä.

”Yrityskaupalla on erittäin vahvat synergiat ja se vahvistaa sekä Virnexen että Cubescomin nykyistä palvelutarjontaa ja osaamista. Virnex tarjoaa tänä päivänä huippuosaajia isojen yritysten digitalisointihankkeiden johtamiseen ja suunnitteluun. Cubescom-kaupan myötä Virnex Group voi tarjota asiakkailleen entistä kokonaisvaltaisempaa digitalisoinnin kumppanuutta mukaan lukien johtamisen, suunnittelun, toteutuksen ja ylläpitämisen. Virnexellä on kaupan myötä yli 50 alan huippuosaajaa Lahdessa ja Helsingissä”, toteaa Jarkko Multanen, Virnex Groupin Hallituksen puheenjohtaja.

”Olen erittäin tyytyväinen yrityskauppaan, jossa Cubescom palaa suomalaiseen ja lahtelaiseen omistukseen. Virnex tarjoaa Cubescomin henkilöstölle ja asiakkaille loistavan tulevaisuuden panostamalla yrityksen moderniin teknologiaosaamiseen ja palvelutarjontaan. Olen ylpeä mihin olemme yhtiönä päässeet yhdeksän vuoden aikana ja nyt olen erittäin motivoitunut jatkamaan yrityksen kehitystä yhdessä Virnexen kokeneen johtotiimin kanssa”, toteaa Cubescomin toimitusjohtaja Tero Suominen

”Olemme innoissamme kaupasta ja haluankin toivottaa kaikki Cubescomin työntekijät sydämellisesti tervetulleiksi osaksi Virnexen nopeasti kasvavaa tiimiä! Haemme voimakasta kasvua Suomessa ja Pohjoismaiden markkinoilla. Yrityskauppa avaa uusia mahdollisuuksia kymmeniin uusiin asiakkuuksiin niin Suomessa, Ruotsissa kuin Norjassakin. Cubescomin tytäryhtiö Clearpulse AB tuo meille mielenkiintoisen tuotteen IT-ohjelmistojen, lisenssien ja laitteiden hallintaan ja samalla kanavan Ruotsin kuntien IT-palveluihin”, toteaa Johan Ekholm, Virnexen toimitusjohtaja.

Yrityskaupan jälkeen Cubescomin toiminta jatkuu normaalisti osana Virnex Group-konsernia. Järjestely ei vaikuta yhtiön asiakassuhteisiin eikä yhteistyökumppanuuksiin.

LISÄTIETOJA:

Hallituksen puheenjohtaja Jarkko Multanen, Virnex Group Oy, +358 40 7643274, jarkko.multanen@virnex.fi
Toimitusjohtaja Tero Suominen, Cubescom Oy, +358 50 5748234, tero.suominen@cubescom.fi

Virnex Oy on nopeasti kasvava ICT-alan palveluyritys, joka on perustettu vuonna 2019, jolloin Accanto Systems Oy:n Suomen liiketoiminnat siirtyivät yrityskaupassa Virnex Oy:lle. Yritys työllistää yli 20 ICT-alan konsulttia Lahdessa ja Helsingissä. Yritys tarjoaa ICT-konsultointia, digitalisaatiohankkeiden johtamista, suunnittelua ja toteutusta. Virnex Groupin Pro Forma liikevaihto nousee yrityskaupan myötä vuonna 2021 noin 7M€:oon. Yrityksen pääomistajat ovat CEO Johan Ekholm, hallituksen puheenjohtaja Jarkko Multanen ja CTO Tom Gustafsson.