Virnex logo
Liiketoimintamuotoilu

Kohti kiinteistöalan digiloikkaa

Virnex Group on vahvasti mukana kiihdyttämässä kiinteistöalan digiloikkaa. Alkuvuoden aikana on päästy aloittamaan yhteistyötä niin opiskelija-asuntotoimijoiden, kunnallisten vuokra-asuntotoimijoiden kuin isännöintitoimistojenkin kanssa. Yhdistävänä tekijänä asiakkuuksissa toimii kiinteistöhallinnan Tampuuri-järjestelmä, jolle Virnex Groupin toteuttamissa verkkopalvelu-uudistuksissa luodaan rajapintaa.

Tavoitteena toiminnallisuuden lisääminen

Tampuuri tarjoaa erinomaisen alustan kiinteistönhallintaan, mutta sen tarjoamat mahdollisuudet toiminnallisuuksien yksilöintiin ovat rajalliset. “Pirkan Opiskelija-asunnot POAS:in kanssa lähdimme liikkeelle siitä, että nykyisille sivuille on saatava asuntojen hakutoiminto sekä räätälöity asuntohakemuslomake, jotka tukevat niin opiskelija-asuntojen kuin nuorille aikuisille tarjottavien asuntojen hakemista,” kertoo Virnex Groupin verkkopalveluiden myyntijohtaja Erkki Ahonen. “Vaasan opiskelija-asuntosäätiö VOAS:illa näiden toiminnallisuuksien kehittäminen tulee niin ikään olemaan sivustouudistuksen keskiössä,” Ahonen jatkaa.

Kouvolan asuntojen projektissa on juuri valmistunut palvelumuotoiluvaihe, jossa pohdittiin yhdessä verkkosivustolle tarvittavia toimintoja. Asuntojen hakuun liittyvien toimintojen lisäksi kokonaisuuteen tullaan lisäämään myös laajasti sähköisiä palveluita asumisen aikaiseen asiointiin. ”Kehitysprojektiimme kuuluva palvelumuotoiluvaihe auttoi meitä muodostamaan konkreettiset asiakasprofiilit, joista jokaisella on ollut omanlaisensa näkemys. Nyt ne saatiin yhteisymmärryksessä luotua hahmoiksi asti,” kertoo Kouvolan asuntojen markkinointi- ja viestintäasiantuntija Mari Martikainen.

Myös Lempäälän vuokrakotien sivustouudistuksessa huomioidaan toiminnallisuuden parantaminen. Kokonaan uudistettavalle sivustolle tullaan lisäämään sekä vapaiden asuntojen hakutoiminto että asuntohakemus. ”Projektissa edetään parhaillaan käyttöliittymän suunnitteluvaiheessa,” Ahonen kertoo.

Virnex Groupin porukka sai meidän projektitiimiläiset heittäytymään asiakkaan saappaisiin ja työpajat sujuivat innostuneesti ideoiden sinkoillessa ja naurun raikuessa. Meille itsestään selviä näkemyksiä myös haastettiin, mikä on asiakaslähtöisen kehittämisen kannalta aina hyvä asia.

Mari Martikainen, markkinointi- ja viestintäasiantuntija, Kouvola asunnot

Laajat kokonaistoteutukset tuottavat aitoa asiakasarvoa

Voitimme Lappeenrannan Asuntopalveluiden kilpailutuksen toukokuussa 2023. Kokonaisuus tulee olemaan tähänastisista kiinteistöalan toteutuksista kaikista laajin. Sivuston teknisen toteutuksen ja toiminnallisten ominaisuuksien sekä integraatioiden lisäksi pakettiin kuuluu Virnex Groupin tuottamat sisältöpalvelut eli sisältöstrategia, sisällöntuotanto ja optiona vielä valokuvauspalvelu.

“Yhä useammin pääsemme tekemään kokonaistoteutuksia koko Virnex Groupin asiantuntijajoukon kanssa yhdessä!” iloitsee CMO Marika Mesimäki. “Näin asiakkaalle muodostuu myös aitoa arvoa, kun kaiken tarvittavan saa helposti yhdestä paikasta – oli kyse sitten teknisestä tai sisällöllisestä osaamisesta.”

Vuokra-asuntotoimijoiden lisäksi Tampuuria käyttävät myös monet isännöintialan toimijat. ”Olemme päässeet kevään aikana aloittamaan yhteistyön sekä Lännen Palveluyhtiöiden että Matinkylän Huollon kanssa”, Ahonen kertoo. Kiinteistöalalta vuoden 2022 lopussa Virnex Groupiin siirtynyt Ahonen on mielissään siitä, että on päässyt auttamaan kiinteistöalan toimijoita digiloikassa. “Ymmärrys alasta ja sen erityistarpeista on auttanut ja olemme yhdessä asiakkaidemme kanssa saaneet kehitettyä sähköisiä palveluita täysin uudelle tasolle,” Ahonen kertoo. “En malta odottaa, että pääsemme esittelemään lopputuloksia! “

Kiinteistöalan aluevaltaus tulee jatkamaan vuoden aikana vahvaa kasvuaan Virnex Groupissa, Ahonen lupaa. “Keskustelut ovat käynnissä useiden alan toimijoiden kanssa. Tästä on hyvä jatkaa!”

Erkki Ahonen