Suur-Savon Sähkö on järvisuomalainen energiakonserni, joka toimii paikallisesti lähellä asiakkaitaan. Konserni huolehtii energian hankinnasta, tuotannosta ja jakelusta Päijänteen itäpuolisella Järvi-Suomen alueella. Suur-Savon sähkö myy sähköenergiaa kaikkialle Suomeen. Yrityksen palveluksessa on yli 100 energia-alan ammattilaista.

Päivityksestä joustavuutta ja hyviä mobiilikäyttömahdollisuuksia

Aiemmin käytössä ollut intranet sisälsi yrityksen yhteisen ohjeistuksen, työdokumentaation ja uutisoinnin, joten järjestelmä oli kriittinen työn tekemisen kannalta. Intranet kaipasi kuitenkin teknistä ja rakenteellista päivitystä. Uudelta järjestelmältä haluttiin joustavuutta ja hyviä mobiilikäyttömahdollisuuksia. Yhteistyössä päivittäisen työn välineet päädyttiin viemään ”Office 365 -pilveen”, koska se tarjosi esimerkiksi parhaat mahdolliset työkalut liikkuville asiantuntijoille. Anu Pekurinen, digitaalisten palveluiden asiantuntija Suur-Savon Sähköltä kertoo:
Etsimme intranet-toimittajaa, jolla olisi tarjota valmiita hyväksi todettuja ratkaisumalleja mutta joka pystyisi myös muokkaamaan ja yksilöimään meidän tarpeidemme mukaisen intranetin. Cubescomin QS Intranet -malli tuntui jo ensiesittelyssä vastaavan juuri näitä meidän tarpeita. Tämä mielikuva vahvistui projektin edetessä.

Lopputuloksena laaja kokonaisuus

Projektin aikana tehtiin esikartoitustyö, toteutettiin uusi intranet sekä työtila- ja dokumenttienhallintaratkaisu. Samalla rakennettiin työkalut projektisalkun ja -dokumentaation hallintaan. Asiakas pilotoi projektin aikana yhteistyössä myös Yammeria, joka integroitiin osaksi asiakkaamme Intranetiä. Siitä muodostuikin yrityksen tärkeä päivittäisen viestinnän väline. Loppuun Pekurinen tiivistää:
Yhteistyö Cubescomin kanssa oli ennen kaikkea joustavaa ja saimme hyvin vastauksia kysymyksiimme sekä toteutusehdotuksia tarpeisiimme. Myös niihin, joita emme aina osanneet esittää.