Perho Liiketalousopisto on yksityinen oppilaitos, joka valmistaa opiskelijoitaan työelämään matkailu-, ravintola- ja liiketalouden aloilta. Aiemmin oppilaitos tunnettiin Helmi Liiketalousopistona, Ravintolakoulu Perhona ja Haaga-Perhona, joilla kaikilla oli omat intransa. Cubescom toimitti Perho Liiketalousopistolle yhteistöviestintään uuden intranet-ratkaisun, joka tehostaa yhdistymisen jälkeen reilun vuoden ikäisen organisaation viestintää ja toimii aitona vuorovaikutuskanavana käyttäjille.

Vanhojen organisaatioiden introista yhtenäiseen kokonaisuuteen

Tiedottaja Sara Holmila Perho Liiketalousopistosta avaa lähtötilannetta:
Organisaatioillamme oli omat intrat. Halusimme yhden, yhtenäisen intranetin, joka olisi helppokäyttöinen ja selkeä.
Yhtenä suurimpana tavoitteena oli parantaa yhteisöllisyyttä ja viestintää. Myös toimiva dokumentinhallinta nähtiin selkeänä tavoitteena. (Juttu jatkuu kuvan jälkeen) 20151221 Haaga Perho. Kuva: Miikka Pirinen

Intranetin rakentamista yhdessä ja yhteisöllisesti

Yhteistyökumppaniksi projektiin valikoitui Cubescom. Projekti päästiin aloittamaan nopeasti ja työt etenivät jouhevasti. Sara Holmila kehuu toimittajan työtapaa:
Homma eteni aikataulussaan ja toivomuksiimme ja kysymyksiimme reagoitiin nopeasti”.
Perho Liiketalousopiston intranet rakentui yhteisöllisesti, sillä henkilöstö otettiin mukaan prosessiin jo alkumetreillä ja sisältöä tuotettiin heidän kanssaan. Näin uuden organisaation kaikki osapuolet ja näkökulmat saatiin mukaan toteuttamaan yhteistä työtilaa ja viestintäkanavaa.

Kohti ihmisläheistä kohtaamispaikkaa

Intranetin ensimmäinen versio on yleisilmeeltään selkeä ja vastaa tavoitteisiin. Dokumentit ja uutiset löytyvät nyt helposti yhdestä paikasta. Tehtävää kuitenkin löytyy vielä ja intraa kehitetään jatkuvasti kohti ihmisläheistä kohtaamispaikkaa. Organisaatiossa tehdäänkin kysely lähiaikoina, jossa selvitetään käyttäjien toiveita tarkemmin.
Haluamme, että intramme on paikka, jonne halutaan mennä kiinnostavan sisällön vuoksi. Ei vain pakon edessä sen takia, että se on valittu viestintäkanavaksi. Uskomme, että henkilöstöä aidosti kiinnostava sisältö lisää intranetin käyttöä ja edesauttaa taas sen kehittymistä aidoksi yhteisöllisyyttä lisääväksi kanavaksi”, Holmila summaa.
Yhteistyö Cubescomin kanssa jatkuu tiiviisti ja kehitystä tehdään yhdessä. Cubescom saa kiitosta Perholta kehitystyössä käyttämästään työpajatyyppisistä, intensiivistä käyttökoulutuksista. Niissä muutoksia ja kehitystä tehdään yhdessä, samassa tilassa. Toivottuja muutoksia tehdään ’opastaen’ asiakkaan kanssa, jolloin intranetin käyttöä ja teknisen toteutuksen toiminnallisuuksia opitaan samalla kun muutoksia tehdään. Yhteisöllisyyttä kohti yhteisöllisesti tekemällä. *** Teksti: Päivi Tuhkio, Cubescom Kuva: Miikka Pirinen