Hermetelin verkkosivuston kieliversiointi ja hakukoneoptimointi tukemaan kasvua ja kansainvälistymistä

Tavoitteet

Hermetel toteuttaa kylmäalan ratkaisuja esimerkiksi kaupan- ja elintarvikealan tarpeisiin, laivavarustamoille, sairaanhoitopiireille sekä tutkimuskeskuksille. Hermetel on kasvanut ja yrityksen tavoitteena ovat kansainväliset markkinat. Tämän vuoksi yrityksessä havahduttiin siihen, että verkkosivusto olisi käännettävä englanniksi.

Hermetelin myyntiassistentti Tiina Rönkkö kertoo, että haussa oli luotettava toimittaja, joka pystyisi hoitamaan käännöstyön ja teknisen osuuden nopeassa aikataulussa. ”Meille paikallisuus on tärkeää, joten lähdimme hakemaan Päijät-Hämeen alueella olevaa toimittajaa”, Tiina Rönkkö kertoo. Aikataulu oli kriittinen ja yhteydenotto tehtiin Cubescomin chatin kautta. Vastaus tuli nopeasti ja Cubescom valikoitui toimittajaksi.

Projektin eteneminen

Projekti eteni vauhdilla: englanninkielinen versio sivustosta julkaistiin noin kuukauden kuluttua tarjouspyynnön tekemisestä. Varsinainen sivuston käännöstyö tapahtui Cubescomin asiantuntevan yhteistyökumppanin kautta ja Cubescom hoiti teknisen puolen. Projekti eteni Tiina Rönkön mukaan joustavasti ja kivuttomasti.

”Meille tuli tunne, että voimme luottaa näihin tyyppeihin. Veloitus tapahtuu vain tehdystä työstä ja saamme neuvoja siitä, mitkä toimenpiteet on järkevä toteuttaa tavoitteiden saavuttamiseksi”, Rönkkö summaa yhteistyötä.

Yhteistyö laajenee

Cubescomin asiakaspäällikkö Jari-Pekka Koivisto kertoo, että tärkeä osa kansainvälistymistä on yrityksen löydettävyys verkosta. ”Tarjoamme yrityksille apua niin verkkosivuston hakukoneoptimoinnissa eli SEO:ssa sekä maksullisen hakukonemarkkinoinnin eli SEM:in toteuttamisessa. Haluamme olla mukana tukemassa Hermetelin kasvua, joten mietimme yhdessä näitä asioita”, Koivisto kertoo. Käännöstyöstä alkanut yhteistyö onkin laajentunut tarpeiden mukaan. Tiina Rönkkö kertoo, että sivuston ylläpito ja päivitysvastuu siirretään myös Cubescomille, jotta perheyrityksessä voidaan keskittyä olennaiseen eli liiketoiminnan kehittämiseen.

***
Teksti: Päivi Tuhkio, Cubescom
Kuvat: Hermetel