Kansainväliselle geeni- ja soluterapian tutkimuskeskukselle KCT:lle verkkosivut viestintäkanavaksi

KCT on Kuopioon vuonna 2017 perustettu tulevaisuuden hoitomuotojen tutkimuskeskus, jonka virallinen nimi on Kuopio Center for Gene and Cell Therapy (KCT). Tutkimuskeskus tekee korkealaatuista soveltavaa tutkimusta sekä translaatiotutkimusta geeni- ja soluterapian yksiköissä. KCT tekee yhteistyötä kansainvälisten tutkimusryhmien, Itä-Suomen Yliopiston tutkimusryhmien, FinVectorin sekä Kuopion yliopistollisen sairaalan kanssa.

kct-logo

Tavoitteena viestintäkanava

KCT tarvitsi laadukkaat verkkosivut viestintäkanavakseen. Pääasiallisena tavoitteena nähtiin uudesta tutkimuskeskuksesta ja sen toiminnasta kertominen. Emmanuela Brokos (Admin and Communications Coordinator) avaa KCT:n ajatuksia:

”Halusimme helpon tavan olla yhteydessä meihin. Tavoitteena olivat modernit, selkeät ja raikkaat sivut, jotka heijastaisivat meidän arvoja ja työyhteisöä”.

KCT-henkilokunta

Projekti käyntiin kick-offilla ja Yammer viestintäkanavaksi

Projekti alkoi kartoittamalla eri toimittajia Kuopiosta ja muualta Suomesta sekä ulkomailta. Lahtelainen Cubescom valikoitui joukkoon ja vei lopulta pisimmän korren.

”Valinnassa painoivat budjetin lisäksi Cubescomin laaja-alainen osaaminen ja referenssit”, Emmanuela Brokos summaa.

Verkkosivuprojekti käynnistyi toden teolla Kuopiossa kesäkuun puolivälissä pidetyssä kick-off-tapaamisessa. Paikalla oli toimittajan edustajien lisäksi Emmanuela Brokos, Hanna Lesch (Gene Therapy Director), Tuija Kekarainen (Cell Therapy Director) ja KCT:n IT-puolelta Ville Harjulampi (Senior IT Administrator) ja Risto Feodoroff (Senior IT Administator). Kun kaikki osapuolet istuivat saman pöydän ääressä, projektin tavoitteet ja aikataulut oli mutkatonta käydä läpi sekä sopia vastuista. Työn tekemisen tueksi perustettiin Yammer-yhteisö, joka osoittautui myöhemmin varsin käteväksi yhteydenpidon välineeksi.

Projekti eteni jouhevasti kahden kaupungin välillä keskellä kesää, muun Suomen lomaillessa. Emmanuela Brokos kertoo, että vaikka aikataulu, ihmisten lomajaksot ja ajankohta asettivat tiettyjä haasteita, päästiin maaliin suunnitellusti:

”Olen kyllä tosi positiivisesti yllättynyt siitä, että sivut saatiin pystyyn aikataulussa! Meillä oli selkeät vastuualueet oman porukan kesken, ja Cubescomilla pidettiin hyvin huolta projektin aikatauluista.”

Juha Kerminen (Web designer) Cubescomilta vastasi verkkosivuston ulkoasun suunnittelusta ja teknisestä toteutuksesta. Häneltä saavat kiitosta erityisesti projektin tarkka aikataulu ja projektiin motivoitunut asiakas, sillä kyseiset seikat helpottivat käytännön työtä.  

”Kun keskitytään tavoitteiden kannalta olennaisiin asioihin ja tehdään hyvä suunnitelma, niin silloin päästään myös hyvään lopputulokseen”, Kerminen summaa.

Haasteista esiin positiivinen yllätys

Monesti projekteihin liittyy haasteita ja yllätyksiä. Näin kävi myös tässä tapauksessa. Sivujen sisältöä ja tekstejä hiottiin useasti uuden tutkimuskeskuksen sisällä. Mutta projektista vastaava Emmanuela Brokos näkee siinä pelkästään positiivisia puolia:

”Projektin edetessä meillä tuli entistä selkeämpi kuva omista arvoista ja brändistä. ”

Näkyvyyttä ja työhakemuksia

Asiakastarinaa kirjoitettaessa KCT:n verkkosivut ovat reilun kuukauden vanhat. Siitä huolimatta kansainvälinen tutkimuskeskus on saanut positiivista palautetta sivuistaan. Näkyvyyttä on saatu muutamissa konferensseissa ja monia vapaita työhakemuksia on vastaanotettu uusien verkkosivujen kautta. Lähitulevaisuudessa KCT keskittyy sivuston osalta päivittämiseen, mutta jatkokehitysideoita ei ole suljettu pois. Emmanuela Brokos kiteyttää tulokset lopuksi:

”Nyt meillä on hienot kotisivut ja yksi mukava yhteistyökumppani lisää. ”

KCT: verkkosivut näytöllä

***
Teksti: Päivi Tuhkio, Cubescom
Artikkelin valokuvat: Tiia Suomalainen